Nakon što završi proces posvojenja i dijete dođe u obitelj, za većinu posvojitelja to je najsretniji trenutak i znak da je najteže razdoblje prošlo. Velika većina ih je trajno zadovoljna s odlukom o posvojenju. I većina djece dobro se uklopi u novu obitelj.

Period nakon posvojenja ili ˝postposvojiteljski period˝ nosi svoje specifičnosti i izazove kako za roditelje tako i za djecu. I svatko se ponekad može naći u situaciji koju ne može riješiti sam ili uz pomoć ljudi koji ga okružuju.

Ponekad nedoumice dolaze brzo, a ponekad se tek dugo nakon posvojenja pojave zabrinutost i nespremnost na neke od zahtjeva cjeloživotnog putovanja roditeljstva. Stresori koji se pojavljuju na tom putu nekada su slični onima bioloških obitelji, ali ipak, postoje jedinstvene situacije i teme s kojima se suočavaju posvojiteljske obitelji, kojima treba pokloniti pažnju!

Jačanje osobnih snaga i kompetencija može se odvijati kroz individualno, partnersko i/ili obiteljsko psihološko savjetovanje i grupne tematske radionice. Dobro je izabrati onaj način rada koji vam najbolje odgovara u određenoj situaciji.

 

Način rada:

Savjetovalište djeluje u prostorima Udruge, Nova cesta 4.

Radno vrijeme: ponedjeljak, srijeda i petak od 8 do 16 sati;

                      utorak i četvrtak od 12 do 20 sati.

Točno vrijeme savjetovanja se obavezno unaprijed dogovara sa savjetovateljem.

Savjetovanje može biti individualno (60 minuta), za parove, roditelje ili obitelji (90 minuta).

Cijene usluga:

Želja nam je osigurati široku dostupnost i pristup savjetovalištu za cijelu posvojiteljsku zajednicu. Zbog toga se trudimo ponuditi usluge po prihvatljivim ekonomskim uvjetima.

  • Inicijalni razgovor: 100 kn
  • Individualno psihološko savjetovanje (60 minuta): 150 kn
  • Partnersko i obiteljsko psihološko savjetovanje (90 minuta): 200 kn

*Popust za članove ADOPTe: 20%

Dio usluga ponekad će se provoditi u sklopu sufinanciranih projekata, o čemu ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

U određenim situacijama (teškim financijskim okolnostima) pomoć i podršku nastojat ćemo pružiti besplatno.