Šarena škola

ss

 

Naziv projekta: Šarena škola

Nositelj projekta: Adopta – udruga za potporu posvajanju

Trajanje: 1.4.2021. – 31.3.2022.

Financijska podrška: Grad Zagreb

Opći cilj projekta je senzibilizacija djece i mladih na različita iskustva i okruženja odrastanja vršnjaka (djeca u sustavu skrbi, posvojiteljske i udomiteljske obitelji, jednoroditeljske obitelji, obitelji s pripadnicima drugih rasa/nacionalnih manjina, s članovima s posebnim potrebama, reorganizirane i srodničke) te razvoj socijalnih vještina, a s ciljem prevencije socijalne isključenosti, nasilnih oblika ponašanja među djecom te edukacije o prihvaćanju različitosti među mladima.

Aktivnosti projekta:

  1. Ciklus od 4 tematske radionice za učenike 7. i 8. razreda osnovne škole koje vode stručnjakinje Adopte. Radionice su osmišljene u svrhu razvoja socijalnih vještina učenika. Tijekom radionica s učenicima se prorađuju i teme vezane za komunikaciju s ranjivim skupinama djece, s posebnim naglaskom na djecu koja odrastaju u alternativnoj skrbi i posvojenu djecu.
  2. Edukacije za stručnu službu i nastavničko vijeće škole-partnera na temu podržavanja emocionalne dobrobiti te psihosocijalnih i obrazovnih potreba učenika u odgojno-obrazovnom kontekstu, s naglaskom na različita iskustva i okruženja odrastanja djece i mladih.
  3. Edukacija roditelja škole-partnera na temu osnaživanja djece za suočavanja s vršnjačkim nasiljem te načinima pomoći djeci s problemima u ponašanju.