Odabrani dječji radovi na temu različitosti - projekt Kaleidoskop

Na naš poziv da crtate i slikate različitost u obiteljima rado ste se odazvali i ovim putem zahvaljujemo svoj djeci, autorima ilustracija i odraslim osobama koje su im bile podrška u tom kreativnom radu. 

Pristiglo je ukupno 67 crteža u različitim tehnikama, a naš je nezahvalni zadatak bio među maštovitim i originalnim crtežima odabrati njih 30 koji će dijelom oblikovati naše tri publikacije „Moja posvojiteljska obitelj", „Moja jednoroditeljska obitelj" i „Moja obitelj s dvije mame/dva tate", a koje ćemo dijelom koristiti i u drugim našim materijalima i objavama tijekom provedbe projekta Kaleidoskop.

Crteži koje nismo uvrstili u ovaj uži izbor gotovo su jednako tako posebni i lijepi, ali smo zbog ograničenog prostora u materijalima morali birati.

Od srca čestitamo svima koji su sudjelovali! Uživajte u našoj i vašoj maloj izložbi odabranih radova.

crtež1crtež2

Objavljeno:
Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge Roditelji u akciji - RODA. Projekt KALEIDOSKOP provodi udruga Roda u partnerstvu s udrugama ADOPTA - Udrugom za potporu posvajanju i LET - Udrugom za unapređenje kvalitete življenja te sa suradnicima Zagreb Pride. Ukupna vrijednost projekta je 157.430,00 eura. Projekt je sufinancirala Europska unija u okviru programa IPA, komponenta Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija za 2012. godinu. Projekt je ugovoren u sklopu EU programa dodjele bespovratnih sredstava IPA 2012 Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za osiguravanje djelotvorne provedbe standarda EU u ostvarenju ljudskih prava. Ugovorno tijelo je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Trajanje projekta: studeni 2015. - svibanj 2017.