ADOPTin mobilni tim u Slavonskom Brodu - 20. travnja 2018.

ADOPTA u okviru svog mobilnog tima 20.04. dolazi u Slavonski Brod, gdje će održati stručnu edukaciju „Specifičnosti posvojiteljskih obitelji“, namijenjenu stručnjacima u radu s djecom iz sustava socijalne skrbi te "INFOteku o međunarodnom posvojenju“, informativnu radionicu namijenjenu potencijalnim posvojiteljima i svima koji razmišljaju o posvojenju izvan Hrvatske.

Pridružite nam se u našim aktivnostima. Zajedno učimo više!


PETAK, 20.04.2018.

11:30 - 13:30

LOKACIJA:
Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod, Naselje Slavonija I, 13

 

  slavonski brod stručna edukacija 04 2018 mala


STRUČNA EDUKACIJA „Specifičnosti posvojiteljskih obitelji“


Cilj edukacije je upoznati sudionike i sudionice sa specifičnostima posvojiteljskih obitelji te poteškoća s kojima se mogu susresti tokom procesa prilagodbe posvojenog djeteta te važnosti pružanja stručne podrške obiteljima.

Bavit ćemo se idućim temama: specifičnosti posvojenog djeteta, problemi i potrebe posvojiteljske obitelji tijekom procesa prilagodbe i integracije djeteta u obitelj, odgojno-obrazovne institucije i okolinu, važnost podrške obiteljima nakon posvojenja.

Namijenjeno: stručnjacima iz područja socijalne skrbi koji su u kontaktu i rade s djecom iz sustava socijalne skrbi

EDUKACIJA JE BESPLATNA.

Prijava  je obavezna. Popunjenu prijavnicu  dostavite na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 19.04. Prijave primamo do popunjenja grupe.

Edukacija je prijavljena psihološkoj i komori socijalnih radnika. 


PETAK, 20.04.2018.

17:30-19:00

LOKACIJA:
Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod, Naselje Slavonija I, 13

 

 

 

 slavonski brod infoteka 04 2018


INFOteka o međunarodnom posvojenju za potencijalne posvojitelje

 

ADOPTina informativna radionica o posvojenju iz drugih zemalja prvenstveno je namijenjena svima koji razmišljaju o međunarodnom posvojenju ili one koji su se na taj potez odlučili, ali ne znaju gdje i kako započeti. Pokušat ćemo odgovoriti na različita pitanja, poput: Koje je tijelo nadležno za međunarodno posvojenje? Kome se javiti kada se odlučim za posvojenje van republike Hrvatske? U čemu je razlika između zemalja potpisnica Haške konvencije i onih koje to nisu? Što mogu očekivati u procesu posvojenja? Što međunarodno posvojenje znači za dijete? I još mnoga druga.

Naravno, ostavit ćemo i prostora za vas i vaša pitanja kako biste saznali sve što vas muči, što ste se bojali ili niste znali koga pitati.

Namijenjeno: potencijalnim posvojiteljima

RADIONICA JE BESPLATNA.

Prijava je obavezna. Popunjenu prijavnicu dostavite na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 19.04. Prijave primamo do popunjenja grupe. 


Aktivnosti mobilnog tima ADOTPA provodi u sklopu projekta Dijete u obitelji, obitelj u zajednici - podrška socijalnom uključivanju posvojene djece i djece u sustavu skrbi, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovim se putem zahvaljujemo Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod i Gradskoj knjižnici Slavonski Brod na suradnji!