ADOPTin mobilni tim u Slavonskom Brodu - 23. ožujka 2018.

ADOPTA u okviru svog mobilnog tima 23.03. dolazi u Slavonski Brod gdje će održati stručnu edukaciju „Kako pripremiti dijete na posvojenje“ namijenjenu stručnjacima u radu s djecom iz sustava socijalne skrbi te radionicu namijenjenu posvojiteljima i potencijalnim posvojiteljima „Kako razgovarati s djetetom i okolinom o posvojenju“.

Pridružite nam se u našim aktivnostima. Zajedno učimo više! 


PETAK, 23.03.2018.

12:00 - 14:00

LOKACIJA:
Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod, Naselje Slavonija I, 13

 

 slavonski brod 1


STRUČNA EDUKACIJA „Kako pripremiti dijete na posvojenje˝

Cilj edukacije je upoznati sudionike i sudionice s utjecajem dobre pripreme na uspješnost posvojenja, predstaviti načela dobre prakse u pripremi djece na posvojenje te potaknuti razvoj potrebnih vještina stručnjaka/inja.

Bavit ćemo se idućim temama: svrha i važnost pripreme djeteta na posvojenje, proces gubitka i tugovanja kod posvojenog djeteta, uloga svih dionika u procesu pripreme djeteta na posvojenje, koraci u pripremi za posvojenje te naposljetku, odlazak djeteta u novu obitelj.

 

Namijenjeno: stručnjacima iz područja socijalne skrbi koji su u kontaktu i rade s djecom iz sustava socijalne skrbi.

 
EDUKACIJA JE BESPLATNA.

Prijava obavezna. Popunjenu prijavnicu  dostavite na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 22.03. Prijave primamo do popunjenja grupe.

Edukacija je prijavljena psihološkoj i komori socijalnih radnika.


PETAK, 23.03.2018.

17:30-19:00

 

LOKACIJA:
Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod, Naselje Slavonija I, 13

 

 slavonski brod 2


RADIONICA ZA POSVOJITELJE I POTENCIJALNE POSVOJITELJE: „Kako razgovarati s djetetom i okolinom o posvojenju“

Cilj radionice je ponuditi posvojiteljima mjesto za razgovor, razmjenu iskustava i učenje, jer se pokazalo koliko posvojitelji trebaju mjesto podrške na kojem mogu razgovarati sa sebi sličnima i učiti o njima važnim temama.

Govorit ćemo o dijeljenju informacija s okolinom, stručnim službama i odgojno obrazovnim institucijama, važnosti razgovora o posvojenju za razvoj zdravog, stabilnog i cjelovitog identiteta kod djeteta, načinu osnaženja i zaštite djece od neugodnih komentara i pitanja, uz mnoštvo životnih primjera i praktičnih sugestija.

Dobro ste došli bez obzira na dob vaše djece, posvojiteljski "staž", kao i oblike vaših obitelji.

Također, potencijalni posvojitelji imat će priliku upoznati se s iskustvima drugih i pripremiti se za neke od situacija u kojima se mogu naći nakon posvojenja.

 

Namijenjeno: osobama koje su posvojili dijete i potencijalnim posvojiteljima.


RADIONICA JE BESPLATNA.

Prijava obavezna. Popunjenu prijavnicu dostavite na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 22.03. Prijave primamo do popunjenja grupe.


Aktivnosti mobilnog tima ADTOPA provodi u sklopu projekta Dijete u obitelji, obitelj u zajednici - podrška socijalnom uključivanju posvojene djece i djece u sustavu skrbi, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovim se putem zahvaljujemo Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod i Gradskoj knjižnici Slavonski Brod na suradnji!