ADOPTINA INFOteka o međudržavnom posvojenju i projekcija dokumentarnog filma

Dragi naši,

Pozivamo vas da nam se pridružite u utorak, 26. lipnja od 17:30 sati na INFOteci o međudržavnom posvajanju i zajedničkom gledanju dokumentarnog filma MERCY, MERCY!

 

UTORAK, 26.06.2018.

17:00 - 18:30

 

ADOPTA

Mezanin/polukat, zvono 4

Nova cesta 4

Zagreb

 

3 questions to ask before presentation 1

 

INFOTEKA O MEĐUDRŽAVNOM POSVOJENJU ZA POTENCIJALNE POSVOJITELJE

 

Pokušat ćemo odgovoriti na različita pitanja, poput: Koje je tijelo nadležno za međunarodno posvojenje? Kome se javiti kada se odlučim za posvojenje van Republike Hrvatske? U čemu je razlika između zemalja potpisnica Haške konvencije i onih koje to nisu? Što mogu očekivati u procesu posvojenja? Što međunarodno posvojenje znači za dijete? I još mnoga druga.

Naravno, ostavit ćemo prostora za vas i vaša pitanja kako biste saznali sve što vas muči, čega ste se bojali ili niste znali koga pitati.

 

Namijenjeno: onima koji razmišljaju o posvojenju

 

UTORAK, 26.06.2018.

18:45 - 20:00

 

ADOPTA

Mezanin/polukat, zvono 4

Nova cesta 4

Zagreb

 

20121112 121343 7

 

PROJEKCIJA DOKUMENTARNOG FILMA „MERCY, MERCY - a portrait of a true adoption“ (Danska, 2012.)

 

Dokumentarac prati priču dvoje djece iz Etiopije čiji su roditelji oboljeli od AIDS-a te ih odlučuju dati na posvajanje Gertu i Henrietti, bračnom paru iz Danske. Tri godine nakon posvajanja, a šest godina nakon što su im liječnici rekli da im je preostalo još samo nekoliko godina života, biološki roditelji još uvijek nisu dobili nikakve informacije o svojoj djeci, Mashi i Robi. Za to vrijeme, u Danskoj, Gert i Henrietta razočarani su što se Mashina prilagodba ne razvija kako su očekivali...

 
Film traje 52 minute i ima prijevod na hrvatski jezik.
 

Namijenjeno: onima koji razmišljaju o posvojenju, ali i svima ostalima

 

 

Nakon projekcije predviđen je kratak razgovor o različitim pitanjima vezanim uz izazove i rizike međunarodnog posvojenja i razvoj adoptivnog identiteta s posebnim naglaskom na kulturološke aspekte.

Radi ograničenog broja mjesta, molimo najavite svoj dolazak na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.