Održane aktivnosti za mlade

U srijedu, 13.05.2015., u sklopu ADOPTinog projekta posvećenog mladim posvojenim osobama, održano je  1. druženje mladih i prikazivanje tematskog filma.

 

Film je jedan od načina na koji upoznajemo priče drugih ljudi, ali i pronalazimo sličnosti i razlike između njihovog i našeg života. Poneki put smo iznenađeni i začuđeni, ponekad inspirirani, a ponekad duboko suosjećamo s iskustvima i životnim pričama osoba u filmu. Na druženju smo kroz film imali priliku razgovarati o pojedinim temama vezanim za posvojenje, ali i međusobno se upoznati i podijeliti vlastita iskustva.

Uskoro nas očekuje još susreta i druženja!

 

U srijedu, 10.06.2015., u Kući ljudskih prava, održana je ADOPTina tematska Pričaonica ˝Životne priče˝ - iz iskustva mladih posvojenih osoba.

 

U razgovoru s mladima imali smo priliku čuti kako je odrastati kao posvojena osoba iz prve ruke. Kako oni doživljavaju sebe, svoju obitelji i okolinu. Zašto im je bilo važno upoznati biološke roditelje, ali i zašto im to još nije u planu. Što je važno u komunikaciji i pristupu kroz razna životna razdoblja. Mnogi nazočni posvojitelji, potencijalni posvojitelji i prijatelji Adopte imali su priliku pitati i saznati zanimljive informacije iz druge perspektive.

Zahvaljujemo svima koji su prisustvovali, a posebno djevojkama koje su odvojile vrijeme i podijelile svoje priče!

 

Družili smo se!

U subotu, 17.10.2015., u sklopu ADOPTinog projekta posvećenog mladim posvojenim osobama, održan je  2. susret grupe.

 

Naš se projekt širi, a zajednica mladih raste pa je tako održano druženje bilo popraćeno u većem broju nego prvi puta! Mladi su nam uljepšali subotu kroz razgovor i razmjenu iskustava o posvojenju, nakon čega smo i zaigrali Dixit - društvenu igru kroz koju smo se još bolje upoznali.

Na kraju druženja razgovarali smo o Svjetskom danu posvojenja koji se obilježava 9.11.2015. i načinima na koji ćemo zajedno širiti svijest o posvojenju!

 

image003