ADOPTA provela edukaciju voditelja stručne pripreme za posvojenje

Od srijede, 10. svibnja do petka, 12. svibnja 2017. ADOPTA je provela edukaciju s ciljem osposobljavanja stručnih radnika i radnica iz centara za socijalnu skrb za samostalnu provedbu stručne pripreme za posvojenje, prema provjerenom i vrlo uspješnom modelu ADOPTAonice – Adoptine stručne pripreme za posvojenje.

Polaznici su na edukaciji dobili sistematizirano znanje iz područja psihologije posvojenja, uvid u brojna iskustva posvojiteljskih obitelji u Hrvatskoj, povećano razumijevanje i senzibilnost na potrebe posvojiteljske zajednice te su unaprijedili vještine prenošenja znanja i vođenja edukacijskih grupa.

         IMG 2173 mala IMG 2165 mala

                        IMG 9458 mala IMG 2179 mala

Osim temeljitog prolaska kroz sadržajni i metodički dio naše stručne pripreme za posvojenje, Adoptine stručnjakinje polaznicima su ponudile i daljnje praćenje i podršku pri razvoju trenerskih vještina, dopune sadržaja ili rješavanju izazova u trenerskom radu.

Adoptinu stručnu edukaciju voditelja stručne pripreme za posvojenje prošlo je 16 djelatnika CZSS iz Koprivnice, Velike Gorice, Slatine, Zagreba, Makarske, Osijeka, Pazina, Samobora i Zadra.

Evo što su polaznici istaknuli kao dobre strane našeg osposobljavanja:

„Ovo je bila jako kvalitetna (sadržajem i vještinama) edukacija. Organizacija je na vrhuncu.“

„Vrlo primjenjivo, sistematizirano. Puno primjera iz života.“

„Direktnost, pristupačnost i otvorenost voditeljica. Stručno, osobno i praktično iskustvo.“

„Stručnjacima u praksi daje znanja o provođenju edukacija koje su zakonska obveza, ali poslodavac/država dosada nije osiguravao znanja kojima bi mogli ispunjvati ono što se traži.“

„Sve od same organizacije, veličine grupe, voditeljica pa do samog sadržaja edukacije je odlično napravljeno.“