ADOPTIN VIKEND POSVOJENJA u OSIJEKU 20. i 21. listopada, 2017.

Obitelj se rađa na različite načine, a jedna od njih je i posvojenje. Iako je posvojenje općenito pozitivno prihvaćeno u hrvatskom društvu, važno je kontinuirano raditi na postizanju dubljeg razumijevanja ove teme kao i otvarati prostor za razmjenu iskustava.

Ove smo godine započeli teme vezane za posvojenje u Rijeci i Lovranu. Sada nastavljamo razgovor o tim temama te produbljujemo znanja i razumijevanje posvojenja u Osijeku, tijekom VIKENDA POSVOJENJA.  ADOPTA će u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Osijek održati različite aktivnosti.

PROGRAM:

PETAK, 20.10.2017.

13:00 - 15:30

 

LOKACIJA:

Centar za socijalnu skrb Osijek, podružnica Obiteljski centar

Lorenza Jagera 12, Osijek

 Identitet

STRUČNA EDUKACIJA ˝Identitet posvojenog djeteta i sustav podrške˝

Cilj edukacije je upoznati stručnjake sa specifičnostima procesa formiranja identiteta kod mladih posvojenih osoba, kako bi ih mogli osnažiti i pružiti im pravovremenu pomoć i podršku.

Bavit će se temama poput: Identitet posvojenog djeteta, kako posvojenje utječe na identitet, kako pomoći djeteu u izgradnji zdravog identiteta, što učimo iz istraživanja.

Namijenjeno: stručnjacima iz područja socijalne skrbi te odgoja i obrazovanja koji su u kontaktu i rade s  posvojiteljskim obiteljima

EDUKACIJA JE BESPLATNA.

Prijava obavezna. Popunjenu prijavnicu dostavite na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 18.10.  Prijave primamo do popunjenja grupe.

Edukacija je prijavljena Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika.

PETAK, 20.10.2017.

17:00 - 19:00

 

LOKACIJA:

Centar za socijalnu skrb Osijek, podružnica Obiteljski centar

Lorenza Jagera 12, Osijek

Moja posvojiteljska obitelj

DRUŽENJE ZA POSVOJITELJE UZ PREDAVANJE I RAZGOVOR O TEMI: „Kako razgovarati s djetetom o posvojenju“

Cilj druženja je ponuditi posvojiteljima mjesto za razgovor, razmjenu iskustava i učenje, jer se pokazalo koliko posvojitelji trebaju mjesto podrške na kojem mogu razgovarati sa sebi sličnima.

Govorit ćemo o tome zašto je važno razgovarati s djetetom o posvojenju, što nam u tome može pomoći, kada i kako voditi razgovor ovisno o djetetovoj dobi, sve uz mnoštvo životnih primjera i praktičnih sugestija.

Dobro ste došli bez obzira na dob vaše djece, posvojiteljski "staž", kao i oblike vaših obitelji. Voditeljica je Adoptina stručnjakinja i iskusna mama posvojiteljica.

 

Namijenjeno: osobama koje su posvojile dijete i potencijalnim posvojiteljima

 

RADIONICA JE BESPLATNA.

Prijava obavezna. Popunjenu prijavnicu dostavite na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 18.10.  Prijave primamo do popunjenja grupe.

SUBOTA, 21.10.2017.

9:30 – 11:00

11:30 – 12:30

 

LOKACIJA:

Centar za socijalnu skrb Osijek, podružnica Obiteljski centar


Lorenza Jagera 12, Osijek

INFOTEKA O POSVOJENJU ZA POTENCIJALNE POSVOJITELJE

i

INFOTEKA O MEĐUDRŽAVNOM POSVOJENJU ZA POTENCIJALNE POSVOJITELJE

 

Pokušat ćemo odgovoriti na sva pitanja koja vas zanimaju: Tko sve može posvojiti? Kome se javiti kad se odlučim za posvojenje? Gdje predati papire? Što mogu očekivati u procesu? Kako si olakšati taj proces? Gdje mogu dobiti podršku? Što mogu očekivati poslije posvojenja? Kome se javiti kada se odlučim za posvojenje izvan Republike Hrvatske?  U čemu je razlika između zemalja potpisnica Haške konvencije i onih koje to nisu? Što mogu očekivati u procesu posvojenja? Što međunarodno posvojenje znači za dijete?  I još mnoga druga.

Naravno, ostavit ćemo prostora za vas i vaša pitanja kako biste saznali sve ono što vas muči ili čega ste se bojali, a niste znali koga pitati.

 

Namijenjeno: potencijalnim posvojiteljima

RADIONICE SU BESPLATNE.

Prijava obavezna. Popunjene prijavnice za Infoteku o posvojenju te za Infoteku o međudržavnom posvojenju možete dostaviti na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 18.10.  Prijave primamo do popunjenja grupe.

 

SUBOTA 21.10.2017.

10:30-12:00

 

LOKACIJA:

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek

Europska avenija 24, Osijek

 zaigrani osijek

ADOPTIN ZAIGRANI KABINET ZA DJECU

Tema radionice su putovanja i gradovi! Izrađivat ćemo vozila, glumiti vozila, putovati od grada do grada, izbjegavati prepreke, utrkivati se, sakupljati bodove! Da bismo krenuli na putovanje, trebamo imati neko vozilo. Stoga ćemo, svatko za sebe,  izraditi vozilo/prijevozno sredstvo – netko će poželjeti putovati automobilom, netko autobusom, a nekome će i kamion biti drag.

Do 11:00 će se izrađivati vozila, nakon čega ćemo odigrati nekoliko igara kako bismo vidjeli tko će biti spretan, a tko sretan. Na kraju, svi zajedno zaigrat ćemo veliki podni memory!

Za najmanje smo pripremili igru prepoznavanja boja, razna vozila, papire i bojice, igru prepoznavanja oblika, slikovnice.

Ne razmišljajte previše – put pod noge i priključite se našem putovanju kroz hrvatske gradove!

Namijenjeno: Aktivnost je namijenjena posvojenoj djeci, ali i svim drugim klincima i klincezama u dobi od 4-12 godina. Dobrodošli su i roditelji, bake i djedovi, stričevi i tetke!

Dođite, navratite, podržite nas! Svako dijete će dobiti na poklon slikovnicu Mama za Koka.

RADIONICA JE BESPLATNA.

Radi ograničenog broja mjesta, molimo potvrditi dolazak ADOPTI na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ili putem telefona na 01/3877-412, najkasnije do 18.10.

 

Tijekom Vikenda posvojenja mogu se kupiti slikovnice i ostala ADOPTINA izdanja po akcijskim cijenama  i učlaniti se u udrugu.

VIKEND POSVOJENJA se provodi u okviru programa Centar posvojenja, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ujedno zahvaljujemo Centru za socijalnu skrb Osijek i podružnici Obiteljski centar te Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek na suradnji i podršci.