Poziv na radionicu Sve obitelji su jednake u svojoj različitosti

Udruga ADOPTA ovim putem poziva djelatnike centara za socijalnu skrb i obiteljskih centara na radionicu za unapređenje prava djece u različitim obiteljima Sve obitelji su jednake u svojoj različitosti - unapređenje prava djece različitih obitelji koja će se održati 24. listopada 2017. godine s početkom u 11.30 sati u prostorima udruge Roditelji u akciji – Roda, Žerjavićeva 10/1. kat, 10000 Zagreb.

Radionicu organizira udruga Roditelji u akciji – Roda s partnerskim udrugama ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju i LET - Udruga za unapređenje kvalitete u okviru projekta Sve boje obitelji, a namijenjena je zaposlenicima i zaposlenicama svih podružnicama Centara za socijalnu skrb Zagreb i Podružnice obiteljski centar u Zagrebu.

Cilj ove radionice je jačanje suradnje s udrugama i jačanje kapaciteta zaposlenih u Centrima za socijalnu skrb i u Podružnici Obiteljski centar za rad s različitim obiteljima. Radionica je besplatna.

Program radionice:

  1. Uvod i dobrodošlica
  2. Predstavljanje edukativnih materijala
  3. Predrasude, stereotipi i diskriminacija i kako ih prepoznati
  4. Izazovi rada s različitim obiteljima
  5. Pauza za kavu
  6. Životno partnerstvo
  7. Zakonski okvir – zaštita djece u različitim obiteljima

Završetak radionice predviđen je u 15.30 sati.

Prijave na radionicu

Prijave su moguće putem on-line obrasca i to najkasnije do 23. listopada do 16 sati. Broj mjesta je ograničen, a prednost će imati ranije prijave. U slučaju znatno većeg broja prijava prednost će imati po jedna prijavljena osoba iz svake prijavljene podružnice Centra za socijalnu skrb u Zagrebu i Podružnice Obiteljski centar u Zagrebu.

Bodovanje

Skup je prijavljen za bodovanje Hrvatskoj psihološkoj komori i Hrvatskoj komori socijalnih radnika. Informacije o bodovima bit će dostupne na www.roda.hr odmah po primitku odluke stručnih komora.