Druženje za posvojitelje i potencijalne posvojitelje

ADOPTA VAS POZIVA NA DRUŽENJE ZA POSVOJITELJE
S PROJEKCIJOM FILMA I OKRUGLIM STOLOM NA TEMU:

TKO SAM JA?
POTRAGA ZA IDENTITETOM MLADIH POSVOJENIH OSOBA

 u petak, 3. studenog 2017., od 18:00 do 20:00
Ured pravobraniteljice za djecu, Mala kuća dječjih prava, Teslina 10, Zagreb

Cilj druženja za posvojitelje je otvoriti raspravu o tome na koji način roditelji mogu pružiti podršku mladim posvojenim osobama u procesu preispitivanja identiteta tijekom adolescencije. Naime, formiranje cjelovitog identiteta dugotrajan je i osjetljiv proces za svakog. Za posvojenu djecu i mlade potraga za identitetom i njegova izgradnja još je kompleksnija, što je posljedica njihovog dvojnoga identiteta - biološkog i posvojenog. Odrastanjem oni postaju svjesniji sebe i svoje okoline, a pitanja o porijeklu postaju im osobito važna, pa je adolescencija razdoblje u kojem intenzivno preispituju i preslaguju „kockice“ svog života i postojanja.

Program druženja:

18:00 – 18:15             Okupljanje sudionika

18:15 – 19:30             Projekcija dokumentarnog filma “CLOSURE” koji prati pitanje porijekla i identiteta (film je na engleskom jeziku)

19:30 – 20:00             Okrugli stol: Što posvojitelji mogu učiniti da olakšaju proces formiranja cjelovitog identiteta kod svoje djece?

Sudionice:

  • mr. sc. Diana Topčić Rosenberg, članica Upravnog odbora ADOPTE i bivša pomoćnica ministrice socijalne politike i mladih
  • Jelica Belošević, socijalna radnica, voditeljica Odjela skrbi o djeci do 7 godina u Dječjem domu Zagreb
  • Dora Veble, mlada posvojena osoba

Ulaz je slobodan, uz prethodnu prijavu na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., s naznakom: za Druženje za posvojitelje. Prijave se primaju do četvrtka, 2.11.2017., u 10:00 sati.