Vježbaonica roditeljskih vještina

ADOPTA vas poziva na

 

 

                                                                 

Vježbaonicu roditeljskih vještina

-ciklus od 4 psihoedukativne radionice namijenjene posvojiteljima-

confidence success

Roditeljska uloga je jedna od najizazovnijih i najvažnijih uloga u životu. Često se kao roditelji nađemo u situacijama u kojima ne znamo kako reagirati ili nas preplave intenzivne emocije i teško nam je izraziti što želimo ili zadržati granice koje smo postavili. Pritom smo izloženi raznim savjetima i preporukama sa svih strana, pa često više ne znamo koji je pravi odgovor. Cilj ovih radionica jest pružiti posvojiteljima “alate” koji će im pomoći da pronađu vlastite odgovore u izazovnim situacijama, osvijeste svoje načine komuniciranja te pronađu načine za uspješno prevladavanje sukoba/konflikata i lakše se nose sa svojim i dječjim (“teškim”) emocijama.

Tematske cjeline kojima ćemo se baviti su:

  1. Obitelj i potrebe njenih članova - obitelj kao mjesto zadovoljenja osnovnih potreba; promjene u obitelji

- srijeda, 7. veljače od 17.30 - 19.00

  1. Emocije - prepoznavanje i imenovanje emocija, strategije nošenja s emocijama

             - srijeda, 14. veljače od 17.30 - 19.00

  1. Komunikacija - načini komuniciranja u obitelji, otvorena i nemanipulativna komunikacija, aktivno slušanje, osobni jezik, ja poruke

- srijeda, 21. veljače od 17.30 - 19.00

  1. Sukobi/konflikti - integritet i suradnja, osobna odgovornost, odgovornost za odnos

- srijeda, 28. veljače od 17.30 - 19.00

Ciklus radionica namijenjen je roditeljima djece predškolske i osnovnoškolske dobi. Svaka radionica će trajati 90 minuta te će se sastojati od predavanja, kratkih “vježbica” i diskusija na pojedinu temu.

Voditeljica radionica je Lana Gjurić, mag.psihologije, psihologinja-savjetovateljica u Centru za djecu, mlade i obitelj Modus. Završena edukacija iz psihološkog savjetovanja, trenutno u edukaciji za gestalt psihoterapeuta. U Centru Modus provodi savjetovanje s mladima i odraslima te vodi grupne programe za djecu, mlade i roditelje kao što su „Kako da učenje ne bude mučenje“, “Trening roditeljskih kompetencija”, „Program Ja – Ti“ i „Pinklec”.

Sudjelovanje na radionicama je u potpunosti besplatno, ali zbog ograničenog broja mjesta prijave su obavezne. Prijava uključuje dolazak na sva četiri termina jer se sadržaji koji će biti obrađeni na radionicama međusobno nadopunjuju. Prijaviti se možete najkasnije do 6. veljače.

Radionice će se održavati u prostorijama ADOPTE na adresi Nova cesta 4, Zagreb (zvono br. 3, polukat).

Veselimo se vašem dolasku!

Vaša ADOPTA