Psihoedukativne radionice za posvojitelje

ADOPTA vas poziva na

 

    - novi ciklus od 5 psihoedukativnih radionica namijenjenih posvojiteljima s djecom u dobi do 3,5 godine

child 1864718 640
Svrha radionica je potaknuti sudionike da osvijeste važnost poticanja dječjeg razvoja putem igre te dobiju nove ideje u osmišljavanju načina za kvalitetno provođenje slobodnog vremena s djetetom. U ugodnoj i podržavajućoj atmosferi sudionici će moći iznositi svoje ideje, mišljenja, pitanja i nedoumice vezane za odgoj i obrazovanje djeteta, čime će dodatno razviti i učvrstiti roditeljske kompetencije. Svaki roditelj želi biti najbolji roditelj svome djetetu, a uz pomoć ovih radionica bit ćete bliže tom ostvarenju!

Tematske cjeline kojima ćemo se baviti su:

   1. Poticanje razvoja senzornih i motoričkih vještina kod djece    

    - četvrtak, 12. travnja od 17.30 - 19.00

   2. Razvoj govora i komunikacije

    - četvrtak, 26. travnja od 17.30 - 19.00

   3. Poticanje kognitivnog razvoja djeteta

    - četvrtak, 10. svibnja od 17.30 - 19.00

   4. Socio-emocionalni razvoj djeteta, formiranje identiteta i razvoj odgovornosti

    - četvrtak, 24. svibnja od 17.30 - 19.00

   5. Utjecaj medija na djecu

    - četvrtak, 7. lipnja od 17.30 – 19.00

Svaka radionica traje 90 minuta i sastoji se od tematskog predavanja, rada u grupama, individualnog rada, kao i različitih igara za opuštanje i međusobno povezivanje.

Voditeljica radionica je Kosana Bauman Vidić, odgojiteljica predškolske djece koja posljednjih sedam godina radi u dječjim vrtićima. U tom periodu radila je s djecom rane i predškolske dobi kao odgojiteljica, asistentica djetetu s teškoćama u razvoju i voditeljica programa predškole. Također, u slobodno vrijeme radila je kao animatorica na dječjim rođendanima te kao voditeljica i animatorica djeci na ljetovanjima i zimovanjima.
Polazila je edukacije odgojitelja i stručnih suradnika u organizaciji Stručno - razvojnog centra “Rana stimulacija osjetila - senzorna integracija” u sklopu projekta “Mreža rane podrške za bolju integraciju djece s teškoćama u redoviti obrazovni sustav” te se redovito stručno usavršava putem različitih seminara (NTC sustav učenja dr. Ranka Rajovića, seminari u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje). Trenutno je apsolventica diplomskog studija Rani i predškolski odgoj i obrazovanje te pohađa edukaciju za odgojiteljicu u vjeri pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu.

Sudjelovanje na radionicama je u potpunosti besplatno, ali zbog ograničenog broja mjesta prijave su obavezne. Prijava uključuje dolazak na svih pet termina jer se sadržaji koji će biti obrađeni na radionicama međusobno nadopunjuju. Prijaviti se možete najkasnije do 11. travnja.

Radionice će se održavati u prostorijama ADOPTE na adresi Nova cesta 4, Zagreb (zvono br. 3, polukat).

Veselimo se vašem dolasku!