ADOPTin mobilni tim u Slavonskom Brodu - 15. i 16. lipnja 2018.

ADOPTA u okviru svog mobilnog tima 15. i 16. lipnja dolazi u Slavonski Brod gdje će održati projekciju filma „Usvajanje odobreno“ te čitaonicu za djecu „Mama za Koka“.

Pridružite nam se u našim aktivnostima. Učimo zajedno i djelujmo jače!

 

PETAK, 15.06.2018.

17:30 - 19:30

 

LOKACIJA:

Gradska knjižnica Slavonski Brod, Trg Stjepana Miletića 12

 

   SB 2018 06 15 usvajanje odobreno

 

PROJEKCIJA FILMA „Usvajanje odobreno“

 

'USVAJANJE ODOBRENO' snažna je, dirljiva, duhovita i ljupka autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga, jednog od 200 tisuća djece posvojene nakon Korejskog rata. Junga, kojemu je sada 47 godina, policija je pronašla na ulicama Seula kada je imao 5 godina, nakon čega ga je usvojila belgijska obitelj. Nakon mnogo godina odlučio se prvi put vratiti u Seul kako bi još jednom udahnuo zrak svoje zemlje i pokušao pronaći biološku majku. Pratimo njegovo putovanje pomirenja sa svojim korijenima koje ga tjera da se ponovno, u animaciji, prisjeti djeteta kakvo je nekada bio. Po završetku filma, slijedi kratka rasprava i dijeljenje dojmova.

 

Namijenjeno: posvojiteljima, potencijalnim posvojiteljima i svima onima koje tematika posvojenja zanima.

 

PROJEKCIJA FILMA JE BESPLATNA.

Prijava je obavezna. Svoj dolazak molimo najavite mailom na  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  najkasnije do 15.6. Prijave primamo do popunjenja grupe.

 

SUBOTA, 16.06.2018.

10:00-11:00

 

LOKACIJA:

Gradska knjižnica Slavonski Brod, Trg Stjepana Miletića 12

 

   Mama za Koka

 

ČITAONICA ZA DJECU „Mama za Koka“

 

Na čitaonici okupljamo djecu s kojom čitamo, razgovaramo, družimo se kroz putovanje maštom i crtamo mjesta i doživljaje do kojih nas je naša mašta dovela.

Djeca iz obitelji nastalih posvojenjem različita su od vršnjaka jer njihove obitelji ne preslikavaju klasičnu obiteljsku strukturu. Time mogu biti izložena raznim vidovima i stupnjevima diskriminacije. Mama za Koka dirljiva je priča o ptiću koji traži mamu koja mu nalikuje. Nakon duge potrage nalazi mamu medvjedicu koja mu ne nalikuje, ali mu pruži ljubav i toplinu. Slikovnica je izvrstan alat za senzibilizaciju djece na različitosti i za razvoj tolerancije prema drugačijima jer djeci prihvatljiv način govori o posvajanju i prihvaćanju različitosti.

 

Namijenjeno: djeci 5-10 godina starosti.

 

Prijava je obavezna. Svoj dolazak molimo najavite mailom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  najkasnije do 15.6. Prijave primamo do popunjenja grupe.

 

Aktivnosti mobilnog tima ADOPTA provodi u sklopu projekta Dijete u obitelji - obitelj u zajednici-podrška socijalnom uključivanju posvojene djece i djece u sustavu skrbi, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovim se putem zahvaljujemo Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod i Gradskoj knjižnici Slavonski Brod na suradnji!