ADOPTina pričaonica - 26.09.2018.

Dragi naši,

U srijedu, 26. rujna 2018. održanja je

PRIČAONICA namijenjena posvojiteljima

PROBLEMI U PONAŠANJU DJECE I MLADIH - KAKO IM POMOĆI? (3.dio)

ured ADOPTE, Nova cesta 4, mezanin

djevojčica plazi jezikOva Pričaonica nastavlja započeti niz ADOPTINIH Pričaonica koje se temelje na novom metodološkom konceptu  u kojem  stručnjakinja za rizična ponašanja I probleme u ponašanju  razgovara sa sudionicima i odgovara na njihova pitanja, diskutira o primjerima iz prakse i pruža konkretne savjete o tome što učiniti kada adolescent/ica iskazuje probleme ili poremećaje u ponašanju. Cilj Pričaonice je smanjiti doživljaj stresa kod roditelja i ojačati njihove kompetencije za nošenje sa svakodnevnim situacijama u kojima dijete iskazuje različite oblike (auto)destruktivnih ponašanja.

Počela je nova školska godina koja za većinu djece i njihovih roditelja znači pozitivno uzbuđenje zbog novih uspjeha, znanja, druženja, stjecanja novih prijateljstava, rasta, napredovanja i dosizanja ciljeva. No, kod određenog manjeg broja djece i roditelja, uz navedene pozitivne doživljaje, ulazak u novu školsku godinu može predstavljati izvor svojevrsne nelagode, zabrinutosti, čak i straha utemeljenog na ranijem slabijem uspjehu djeteta, otežanom putu do osobnih i školskih postignuća ili zbog prisutnih problema u ponašanju i savladavanju obrazovnih zahtjeva.

Predavačica: Dubravka Marušić, dipl. socijalna pedagoginja s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom i djelovanjem posvećenim zaštiti prava djece, s naglaskom na radu s djecom u posebno rizičnim životnim situacijama. Posljednjih godinu dana radi u udruzi „Centar za nestalu i zlostavljanu djecu“, kao voditeljica ureda u Zagrebu i koordinatorica i voditeljica projekata usmjerenih na zaštitu prava djece bez pratnje, područje sigurnosti na internetu i nestanaka djece.