ADOPTin mobilni tim u Slavonskom Brodu - 20. travnja 2018.

ADOPTA u okviru svog mobilnog tima 20.04. dolazi u Slavonski Brod, gdje će održati stručnu edukaciju „Specifičnosti posvojiteljskih obitelji“, namijenjenu stručnjacima u radu s djecom iz sustava socijalne skrbi te "INFOteku o međunarodnom posvojenju“, informativnu radionicu namijenjenu potencijalnim posvojiteljima i svima koji razmišljaju o posvojenju izvan Hrvatske.

Pridružite nam se u našim aktivnostima. Zajedno učimo više!


PETAK, 20.04.2018.

11:30 - 13:30

LOKACIJA:
Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod, Naselje Slavonija I, 13

 

  slavonski brod stručna edukacija 04 2018 mala


STRUČNA EDUKACIJA „Specifičnosti posvojiteljskih obitelji“


Cilj edukacije je upoznati sudionike i sudionice sa specifičnostima posvojiteljskih obitelji te poteškoća s kojima se mogu susresti tokom procesa prilagodbe posvojenog djeteta te važnosti pružanja stručne podrške obiteljima.

Bavit ćemo se idućim temama: specifičnosti posvojenog djeteta, problemi i potrebe posvojiteljske obitelji tijekom procesa prilagodbe i integracije djeteta u obitelj, odgojno-obrazovne institucije i okolinu, važnost podrške obiteljima nakon posvojenja.

Namijenjeno: stručnjacima iz područja socijalne skrbi koji su u kontaktu i rade s djecom iz sustava socijalne skrbi

EDUKACIJA JE BESPLATNA.

Prijava  je obavezna. Popunjenu prijavnicu  dostavite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 19.04. Prijave primamo do popunjenja grupe.

Edukacija je prijavljena psihološkoj i komori socijalnih radnika. 


PETAK, 20.04.2018.

17:30-19:00

LOKACIJA:
Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod, Naselje Slavonija I, 13

 

 

 

 slavonski brod infoteka 04 2018


INFOteka o međunarodnom posvojenju za potencijalne posvojitelje

 

ADOPTina informativna radionica o posvojenju iz drugih zemalja prvenstveno je namijenjena svima koji razmišljaju o međunarodnom posvojenju ili one koji su se na taj potez odlučili, ali ne znaju gdje i kako započeti. Pokušat ćemo odgovoriti na različita pitanja, poput: Koje je tijelo nadležno za međunarodno posvojenje? Kome se javiti kada se odlučim za posvojenje van republike Hrvatske? U čemu je razlika između zemalja potpisnica Haške konvencije i onih koje to nisu? Što mogu očekivati u procesu posvojenja? Što međunarodno posvojenje znači za dijete? I još mnoga druga.

Naravno, ostavit ćemo i prostora za vas i vaša pitanja kako biste saznali sve što vas muči, što ste se bojali ili niste znali koga pitati.

Namijenjeno: potencijalnim posvojiteljima

RADIONICA JE BESPLATNA.

Prijava je obavezna. Popunjenu prijavnicu dostavite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 19.04. Prijave primamo do popunjenja grupe. 


Aktivnosti mobilnog tima ADOTPA provodi u sklopu projekta Dijete u obitelji, obitelj u zajednici - podrška socijalnom uključivanju posvojene djece i djece u sustavu skrbi, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovim se putem zahvaljujemo Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod i Gradskoj knjižnici Slavonski Brod na suradnji!