ADOPTin mobilni tim u Slavonskom Brodu - 23. ožujka 2018.

ADOPTA u okviru svog mobilnog tima 23.03. dolazi u Slavonski Brod gdje će održati stručnu edukaciju „Kako pripremiti dijete na posvojenje“ namijenjenu stručnjacima u radu s djecom iz sustava socijalne skrbi te radionicu namijenjenu posvojiteljima i potencijalnim posvojiteljima „Kako razgovarati s djetetom i okolinom o posvojenju“.

Pridružite nam se u našim aktivnostima. Zajedno učimo više! 


PETAK, 23.03.2018.

12:00 - 14:00

LOKACIJA:
Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod, Naselje Slavonija I, 13

 

 slavonski brod 1


STRUČNA EDUKACIJA „Kako pripremiti dijete na posvojenje˝

Cilj edukacije je upoznati sudionike i sudionice s utjecajem dobre pripreme na uspješnost posvojenja, predstaviti načela dobre prakse u pripremi djece na posvojenje te potaknuti razvoj potrebnih vještina stručnjaka/inja.

Bavit ćemo se idućim temama: svrha i važnost pripreme djeteta na posvojenje, proces gubitka i tugovanja kod posvojenog djeteta, uloga svih dionika u procesu pripreme djeteta na posvojenje, koraci u pripremi za posvojenje te naposljetku, odlazak djeteta u novu obitelj.

 

Namijenjeno: stručnjacima iz područja socijalne skrbi koji su u kontaktu i rade s djecom iz sustava socijalne skrbi.

 
EDUKACIJA JE BESPLATNA.

Prijava obavezna. Popunjenu prijavnicu  dostavite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 22.03. Prijave primamo do popunjenja grupe.

Edukacija je prijavljena psihološkoj i komori socijalnih radnika.


PETAK, 23.03.2018.

17:30-19:00

 

LOKACIJA:
Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod, Naselje Slavonija I, 13

 

 slavonski brod 2


RADIONICA ZA POSVOJITELJE I POTENCIJALNE POSVOJITELJE: „Kako razgovarati s djetetom i okolinom o posvojenju“

Cilj radionice je ponuditi posvojiteljima mjesto za razgovor, razmjenu iskustava i učenje, jer se pokazalo koliko posvojitelji trebaju mjesto podrške na kojem mogu razgovarati sa sebi sličnima i učiti o njima važnim temama.

Govorit ćemo o dijeljenju informacija s okolinom, stručnim službama i odgojno obrazovnim institucijama, važnosti razgovora o posvojenju za razvoj zdravog, stabilnog i cjelovitog identiteta kod djeteta, načinu osnaženja i zaštite djece od neugodnih komentara i pitanja, uz mnoštvo životnih primjera i praktičnih sugestija.

Dobro ste došli bez obzira na dob vaše djece, posvojiteljski "staž", kao i oblike vaših obitelji.

Također, potencijalni posvojitelji imat će priliku upoznati se s iskustvima drugih i pripremiti se za neke od situacija u kojima se mogu naći nakon posvojenja.

 

Namijenjeno: osobama koje su posvojili dijete i potencijalnim posvojiteljima.


RADIONICA JE BESPLATNA.

Prijava obavezna. Popunjenu prijavnicu dostavite na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 22.03. Prijave primamo do popunjenja grupe.


Aktivnosti mobilnog tima ADTOPA provodi u sklopu projekta Dijete u obitelji, obitelj u zajednici - podrška socijalnom uključivanju posvojene djece i djece u sustavu skrbi, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovim se putem zahvaljujemo Centru za socijalnu skrb Slavonski Brod i Gradskoj knjižnici Slavonski Brod na suradnji!