Nova sezona ADOPTINOG zaigranog kabineta je krenula!

ADOPTIN zaigrani kabinet logo

U veljači smo krenuli s još jednom sezonom ADOPTINOG zaigranog kabineta. Iza ovog imena krije se niz kreativnih radionica koje su osmišljene za poticanje razvoja djece do 10 godina. Radionice vodi Udruga 'Laboratorij kreativnog izražavanja' (LaKI), čija je predsjednica i član Adopte. Članovi Udruge LaKI organiziraju i izvode kreativne radionice jednom tjedno u Domu u Nazorovoj i dva puta mjesečno u Caritasovoj kući u Vugrovcu. Uz njih, djecu na radionicama animiraju i dvije mlade dame, kćerke jedne od članica Adopte. Njihova mladost i originalne ideje uvijek dodatno uljepšaju svaku radionicu.

Radionice imaju temu oko koje se osmišljavaju aktivnosti prilagođene djeci do 10 godina. Ideja je da se za vrijeme radionice koriste svi mišići koji se nalaze u ljudskom tijelu, počevši od mozga, kao najvećeg mišića, preko mišića ruku i nogu, pa do mišića na licu ili mišića dječjih šakica. Na radionicama se reže, trga, lijepi, crta, boja, slaže, ali i skače, trči, pleše, puže. Iako epitet 'kreativne' ne ukazuje na sportske aktivnosti, više se nitko ne čudi kada ugleda djecu koja ubacuju loptice u koš ili kutiju.

Na radionice dolaze i manja djeca, u dobi od 2 ili 3 godine. Za njih uvijek imamo spreman 'kutak za najmlađe' u kojem se nađu kockice, autići i figurice. Sve što je potrebno kako bi naši najmanji mogli složiti svoj svijet iz mašte. Imamo mi i rukom rađenih didaktičkih igračaka, koje djeca koriste kao podlogu za razne igre.

Ali, najbolji dio ovih radionica je razmjena iskustava. Tu se sreću roditelji djece različite dobi i različitih životnih priča, pa se razmjenom iskustva uvijek može saznati nešto novo i zanimljivo. Roditelji koji su u potrazi za novim načinima zabave, mogu od teta ADOPTINOG zaigranog kabineta naučiti nove vještine i doznati gdje se što od pribora može nabaviti. 

Često se roditelji uključuju u dječje igre, pa nam radionice postaju poprišta raznih priča. Tako smo u novu sezonu radionica krenuli s tri viteza (radionica je bila na temu 'vitezovi i princeze) i dvije princeze. Prostor Adopte u jednom je trenutku postao mjesto viteškog turnira, gdje smo svi imali neku ulogu. Bili smo natjecatelji, podržavatelji, publika, konjušari... Svi smo bili dio iste priče, priče u kojoj pomažemo našoj djeci da odrastu!

Sljedeće druženje u Zaigranom kabinetu zakazano je za 02.03.2019. subota, 10:30-12:00.

Veselimo se vašem dolasku i zajedničkom putovanju u svijet mašte!