GRUPA PODRŠKE ZA POSVOJITELJE

Dragi naši, u prosincu kreće nova grupa podrške za posvojitelje iz cijele Hrvatske!

Ova grupa podrške namijenjena je posvojiteljima koji su posvojili dijete unazad godinu dana, još uvijek upoznaju i uspostavljaju odnos s djetetom i suočavaju se s puno osobnih nedoumica i pitanjima vezanim uz roditeljstvo. Sudjelovanje u grupi namijenjeno je svim posvojiteljima, bez obzira na bračni status i dob djece. Pritom je važno da ste spremni na preispitivanje vlastitih gledišta i da se želite razvijati, na dobrobit svog djeteta i vas samih.

Sva naša dosadašnja iskustva pokazuju da je podrška jako važna u periodima većih promjena, kao što je dolazak djeteta, kretanje u vrtić ili školu, ali i u drugim situacijama koje ne moraju izravno biti povezane s djetetom.

Stoga će se u grupi prorađivati teme poput: tranzicije u roditeljstvo, izgradnje odnosa i privrženosti, odgojno usmjeravanje i rješavanje sukoba, unutarnji resursi za roditeljstvo, identitet posvojenog djeteta, podrška socioemocionalnom razvoju djeteta, podržavanje dobrobiti obitelji, razvojni put djeteta i brojne druge.

Vodstvo psihologinje, iskusne stručnjakinje u neposrednom radu s posvojiteljskim obiteljima i razmjena iskustava između posvojitelja koji prolaze slične izazove s iskustvom u radu s posvojiteljskim obiteljima, godinama se pokazuju kao velika prednost te Adoptu čine mjestom razumijevanja, usmjerenja i oslonca.

Grupa podrške je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Adoptino savjetovalište“ tijekom koje će se ukupno održati 10 susreta.

S obzirom na epidemiološku situaciju, grupa će se održavati online, u večernjim satima putem ZOOM platforme.

Prvi susret grupe održat će se 07.12.2021. s početkom u 18:00 sati, a daljnji raspored će se dogovarati s voditeljicom grupe.

Aktivnost se provodi u okviru projekta „Adoptino savjetovalište“, uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te je sudjelovanje u grupi besplatno.

Ako ste zainteresirani za sudjelovanje, molimo da najkasnije do 30.11.2021. godine ispunite online prijavni obrazac ovdje