Grupa podrške za potencijalne posvojitelje

Adopta organizira Grupu podrške za potencijalne posvojitelje.

Razdoblje od prijave namjere posvajanja do samog upisa u Registar potencijalnih posvojitelja i konačnog ostvarenja roditeljstva, za mnoge buduće posvojitelja zna biti dugotrajno i stresno.

Ovom grupom podrške, potencijalnim posvojiteljima biti će pružena prilika da iskažu svoja očekivanja, strahove i izazove povezane s budućom roditeljskom ulogom.

Teme kojima ćemo se kroz sudjelovanje u grupi baviti su:

  • tranzicija u roditeljstvo
  • proces izgradnje odnosa i privrženosti
  • odgojno usmjeravanje i rješavanje sukoba
  • unutarnji resursi za roditeljstvo
  • identitet posvojenog djeteta
  • podrška socioemocionalnom razvoju djeteta
  • razvojni put djeteta i brojne druge!

Vodstvo psihologinje, iskusne stručnjakinje u neposrednom radu s posvojiteljskim obiteljima i razmjena iskustava pokazuju se kao velika prednost te Adoptu čine mjestom razumijevanja, usmjerenja i oslonca.

Grupe su zatvorenoga tipa, a sudjelovanje podrazumijeva i to da će članovi poštivati povjerljivost informacija i integritet svakog člana odnosno grupe u cjelini te redovito sudjelovati na grupama kako bismo razvili dinamiku, kontinuitet i osjećaj pripadnosti.

Mjesto održavanja aktivnosti je Nova cesta 4, Zagreb.

Prvi susret grupe održat će se u četvrtak 29.2.2024. s početkom u 18:30 sati, a daljnji raspored će se dogovarati s voditeljicom grupe. Planirano je ukupno pet susreta.

Aktivnost se provodi u okviru programa „Centar posvojenja“, uz financijsku podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te je sudjelovanje u grupi besplatno.

Uvjet za sudjelovanje u grupi podrške je odslušana stručna priprema za posvojenje. 

Broj mjesta je ograničen, stoga Vas pozivamo da svoje članstvo u grupi osigurate na vrijeme i molimo da ovdje ispunite online prijavnicu, najkasnije do 25.2.2024. godine do 12 sati.