Trening socijalnih vještina za osnovnoškolce

Dragi naši,

ADOPTA započinje Trening socijalnih vještina namijenjen posvojenoj i udomljenoj djeci osnovnoškolske dobi.

ŠTO?                                               

Pojmom socijalne vještine objedinjujemo sve oblike ponašanja koji dovode do uspjeha u različitim životnim situacijama: najprije u odnosu prema sebi, a zatim u odnosima s vršnjacima, roditeljima i učiteljima, u primjerenijim i društveno prihvatljivim načinima rješavanja sukoba, konflikata i problema. Trening socijalnih vještina (TSV) obuhvaća ciklus od 6 radionica raspodijeljene u tri tematske cjeline (temeljne komunikacijske vještine, socijalno-emocionalne vještine, vještine asertivnosti i rješavanja problema).

ZAŠTO TRENING?                          

Socijalne vještine se uče i vježbaju.

Učimo ih i usavršavamo čitavog života, a najučinkovitije je pružiti priliku učenja, kroz strukturirani trening za djecu u što ranijoj dobi.

Radionice u okviru treninga su iskustvene i uključuju interaktivan i kreativan pristup temama, pod vodstvom educiranih stručnjakinja i volonterski Adopte.

CILJ?                                

Osnaživanje djece, učenje i vježbanje različitih načina reagiranja, ponašanja i komunikacije u sigurnom i ugodnom okruženju. Dugoročni cilj je usvajanje prihvatljivih oblika ponašanja te prevencija razvoja problema u problema u ponašanju djece.                                                                   

GDJE?                                             

Prostor Adopte, Nova cesta 4, Zagreb (zvono 3, polukat stepenicama)

CIJENA?                                          

Sudjelovanje u TSV je besplatno!

PRIJAVE                                         

Broj mjesta je ograničen i prijava je obavezna, najkasnije do 29.1.2024. Stoga prijavite vaše dijete na vrijeme i osigurajte uključenje u grupu putem linka
Prijava uključuje obavezno sudjelovanje djeteta u cijelom programu.

ŠTO NAKON PRIJAVE?                

Po primitku vaših prijava, djecu ćemo uključiti u grupu pripadajuće dobne skupine i dostavit ćemo vam program održavanja Treninga socijalnih vještina s točnim datumom i vremenom održavanja.

ŠTO NAKON ZAVRŠETKA TRENINGA SOCIJALNIH VJEŠTINA?      

Vaše dijete će dobiti Adoptinu potvrdu o uspješnom završetku TSV-a, a još je važnije, usvojit će puno novih znanja, umijeća i poznanstava što će, uvjereni smo, biti snažan poticaj u njegovom daljnjem napredovanju.

Veselimo se druženju i novim aktivnostima!